Diensten

Bij Trimsalon Doedels bieden we verschillende diensten aan die we aanpassen op de behoeftes van uw hond. Samen zullen we kijken welke behandeling voor uw hond geschikt is.

Plukken

Plukken is het verwijderen van de oude, bovenste, loszittende laag haren bij ruwharige vachten. De vacht dient in dit geval goed ‘plukrijp’ te zijn om de huid en de hond zo min mogelijk te irriteren. Voor de meeste plukvachten is  dit twee keer per jaar.* De ‘plukrijpe’ vacht wordt met de hand verwijderd.

*Uitzondering; is wanneer we er een stripvacht van maken. Deze bestaat uit 3 lagen: de onderwol en een dek vacht die zich in twee verschillende rijpings-cyclussen bevinden. Om de 3 maanden wordt bij het trimmen de rijpste lengte eruit geplukt. Deze cyclus is dan 6 maanden oud. De korte vacht van 3 maanden oud en de onderwol blijven dan over. De eerste volgende trimbeurt is dan weer over 3 maanden. Zo wisselen de cyclussen elkaar af en moet de hond vier keer per jaar worden geplukt.

Ontwollen

Bij ontwollen wordt de loszittende ondervacht verwijderd. Wij doen dit met verschillende soorten gereedschap die specifiek voor de desbetreffende vacht geschikt zijn.

 

 

Een ondervacht die niet regelmatig gekamd wordt kan gaan vervilten en evt huidproblemen veroorzaken. In de zomer kan zo’n dichte (vervilte) ondervacht oververhitting van de hond tot gevolg hebben.

Bij deze behandeling is het wassen van de hond altijd noodzakelijk. Dit is in de prijs berekend.

Scheren

Bij scheren wordt het haar ingekort met behulp van een tondeuse. De haarwortel blijft in de haarfollikel* zitten. Over het algemeen verharen deze typen vachten niet tot nauwelijks, maar groeien de haren erg lang door waardoor de vacht op den duur moeilijker wordt om te onderhouden en zelfs kan gaan klitten.

Scheren kan op verschillende lengtes naar gelang het gewenste resultaat. De lengte wordt mede bepaald door de vachtstructuur, onderhoud tussen de trimbeurten door en persoonlijke smaak van het baasje.

Het kan zijn dat om tot een optimaal resultaat te komen wij het nodig vinden om de hond te wassen. Lees de voorwaarden van deze behandeling voor uw hond.

*Haarfollikel = een haarzakje

Effileren

Het effileren gebeurt met een zogenaamde effileerschaar. Met deze techniek blijft ook de haarwortel in de haarfollikel* zitten. Met deze schaar wordt het haar van de hond zo behandeld dat er een natuurlijk verloop zit tussen het korte en het lange haar.

Deze methode voorkomt dat er scherpe overgangen en happen zichtbaar zijn.

*Haarfollikel = een haarzakje

Intresse naar onze diensten of benieuwd naar meer informatie? Neem contact met ons op.